freedom-talk
27 juni 2021

Freedom Talk #4

De online serie Freedoms Talks gaat over creatieve vormen van verzet in het slavernijverleden en het heden. We gaan op zoek naar verhalen die we nog niet goed kennen. Verhalen over minder bekende verzetshelden, vrouwen in verzet, het Antilliaanse Tambú feest en de Surinaamse Du worden aan het licht gebracht. Op welke manieren ging men in verzet? Was dit stil of luid, verborgen of in alle openheid? Wat zijn onbekende vormen van verzet, welke personen zijn erbij betrokken? Ook kijken we in elke aflevering samen met onze gasten naar het heden en de toekomst. Moderator Nicole Terborg (journalist, presentator en debatleider voor radio, televisie en op het podium) gaat in deze serie in gesprek met verschillende sprekers die vandaag de dag deze thema’s vertegenwoordigen. 

In de vierde Freedom Talk kijken we naar personen die zich hard maken voor de gelijkwaardigheid van mensen. Anton de Kom heeft inmiddels meer bekendheid, maar er zijn veel onbekende verzetshelden met verhalen die nog onderzocht en verteld moeten worden. Mitchell Esajas vertelt over de onderzoeken van The Black Archives, een archief dat zich richt op geschiedenis, cultuur en literatuur van zwarte mensen in Nederland en daarbuiten. In The Black Archives ontdekte hij bijvoorbeeld het verhaal van Hermina en Otto Huiswoud, twee zwarte revolutionairen die streden tegen kolonialisme, racisme en economische ongelijkheid. Linda Nooitmeer (Ninsee) vertelt ons hoe het is om in deze tijd te op te komen voor gelijkwaardigheid en gelijke kansen voor iedereen in onze maatschappij. 

 

Zondag 27 juni | 15:00 uur | Duur ca. 1,5 uur  

Je toegangsbewijs reserveren voor de online Keti Koti maand kan via deze pagina en de prijs bepaal je zelf. Met een Keti Koti ticket heb je toegang tot bijna alle online activiteiten in de hele maand juni.

freedom-talk-4