Entreegebied Wereldmuseum Berg en Dal

Over Wereldmuseum Berg en Dal

Een museum over mensen

Wereldmuseum Berg en Dal (nabij Nijmegen) is gewijd aan kunst uit en culturen van het continent Afrika. Het museum, opgericht in 1954, is begonnen als Missiemuseum van de Congregatie van de Heilige Geest. De paters van deze orde verzamelden Afrikaanse voorwerpen om meer te leren over Afrikaanse religies.

In de loop van de 20ste eeuw heeft het museum haar horizon verbreed en toont naast religieuze en traditionele voorwerpen ook hedendaagse Afrikaanse kunst. In Wereldmuseum Berg en Dal ontdek je dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens.

Wereldmuseum Berg en Dal vind je in de bosrijke en heuvelachtige omgeving van Berg en Dal, bij Nijmegen. Naast regelmatig wisselende exposities toont het museum aan de hand van persoonlijke verhalen, unieke objecten én hedendaagse kunst hoe we verbonden zijn met het continent Afrika. Buiten, in het museumpark maken bezoekers kennis met de traditionele architectuur van volkeren uit Ghana, Lesotho en Mali.  Het Museumpark is ook de locatie voor het Africa Now Festival en het Keti Koti Festival.

Wereldmuseum Berg en Dal vormt - samen met Wereldmuseum Amsterdam en Wereldmuseum Leiden - het Nationaal Museum van Wereldculturen.

Algemene voorwaarden & Privacy statement

Als museum over mensen hechten wij veel waarde aan jouw privacy, gemak en veiligheid tijdens een bezoek. Lees in het privacy statement hoe je gegevens verwerkt worden en bekijk de algemene voorwaarden.