Afrotopia - Afrika Museum
2 September 2018

Afrotopia

Zu sehen vom 14. April: AFROTOPIA

Am Samstag, den 14. April wird im Afrika Museum, in der Nähe von Nijmegen, die größte zeitgenössische panafrikanische Fotoausstellung mit dem Titel AFROTOPIA eröffnet.

--------------------

Beendet | Diese Ausstellung war bis 2. September 2018 im Afrika Museum zu sehen

Voor het eerst in de geschiedenis van de biënnale is deze tentoonstelling te zien buiten Bamako. De tentoonstelling was eerder te zien tijdens de 11e editie van de Afrikaanse fotobiënnale in Bamako. Het Afrika Museum voelt zich vereerd deze toonaangevende tentoonstelling te mogen tonen aan het Nederlandse publiek. 

Uit driehonderd inzendingen zijn werken van veertig hedendaagse Afrikaanse fotografen en kunstenaars geselecteerd die geïnspireerd zijn door het thema Afrotopia en de potentiële kracht waarmee Afrika kan bijdragen aan onze gezamenlijke toekomst. Hun werk toont nieuwe inzichten over het verleden, schijnt licht op het heden en biedt nieuwe perspectieven voor de toekomst.

AFROTOPIA is te zien t/m 2 september 2018.

“Het zijn de afwisseling en de vaak ongelofelijke verhalen achter de kwalitatief goede beelden, die van Afrotopia een prachtige tentoonstelling maken”
**** De Telegraaf

© Athi-Patra Ruga (Afrique du Sud) – Miss Azania – Exile is waiting – 2015 – Courtesy of the artist and WHATIFTHEWORLD/Gallery Cape Town/Johannesburg
© Zied Ben Romdhane (Tunisie) – West of Life – 2014-2016
© Phumzile Khanyile (Afrique du Sud) – Plastic Crown – 2016 – Courtesy of the artist and Afronova Gallery, Johannesburg
© Sarah Waiswa (Ouganda – Kenya) – Stranger in a familiar Land – 2016 – With the support of Les Rencontres d’Arles
© Eric Gyamfi (Ghana) – Just like Us – 2016
© Fototala King Massassy (Mali) – Anarchie productive – 2017 - ©Fototala King Massassy


De Afrikaanse fotobiënnale in Berg en Dal

Het Afrika Museum heeft als doel actuele maatschappelijke thema’s te presenteren en bezoekers kennis laten maken met culturele diversiteit wereldwijd. De vernieuwende perspectieven van hedendaagse kunstenaars zijn daarbij uiterst belangrijk. Wij presenteren u daarom met trots onze samenwerking met de fotobiënnale Rencontres de Bamako, die wordt georganiseerd door het Musée national du Mali en het Institut français. 

"Interessante, doordachte, en zorgvuldig uitgewerkte en gepresenteerde kunst. Nee, dit is geen tentoonstelling met bijeengeraapt werk..."
***** Trouw