Onze koloniale erfenis
Vaste activiteit

Lesmateriaal Onze koloniale erfenis

Interactief online lespakket

Het koloniale verleden heeft de wereld van nu gevormd. Wat merk jij vandaag nog van het koloniale verleden? Dit lespakket bestaat uit 12 lessen. Deze kun je los van elkaar geven of opeenvolgend. Het pakket is ontwikkeld voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs.

In het LessonUp kanaal vind je 12 lessen met verschillende kennis- en creatieve opdrachten. De lessen zijn afzonderlijk te geven maar kun je ook opeenvolgend doen. Kom je met je klas naar Wereldmuseum Amsterdam? Dan zijn de lessen ook goed in te zetten ter voorbereiding van een bezoek aan Onze koloniale erfenis

De gesprekstarters en/of de introductieles kun je gebruiken om het gesprek over koloniale erfenissen te starten en interesses van leerlingen in kaart te brengen. 

Introductieles

Gesprekstarter 1

Gesprekstarter 2

Gesprekstarter 3

Gesprekstarter 4

Er zijn lessen rondom de thema’s:

Klik op de links om de lessen te bekijken.

Deze lessen zijn ontwikkeld door Wereldmuseum Amsterdam en Fawaka Wereldburgerschap ter gelegenheid van de tentoonstelling Onze koloniale erfenis in Wereldmuseum Amsterdam. Op www.amsterdam.wereldmuseum.nl/nl/onderwijs  en www.fawakawereldburgerschap.nlvind je ons gehele onderwijsaanbod.