Sabi Suriname VO
31 juli 2023

Voortgezet Onderwijs | Sabi Suriname

Ontdek de wereld achter de dingen 

Het interactieve online lespakket 'Sabi Suriname' voor het Voortgezet Onderwijs sluit aan bij het museumprogramma Sabi Suriname in het Tropenmuseum Junior, maar kan ook in de klas of thuis gebruikt worden bij lessen over o.a. koloniale verleden dat Suriname en Nederland delen.

Lesmateriaal voor de brugklassen van het voortgezet onderwijs
De les duurt 90 minuten (twee lesuren)

Leerlingen leren dat Surinamers superdivers zijn met wereldwijde verbindingen. Dat die diversiteit alles te maken heeft met de koloniale geschiedenis. Ze leren dat er Surinamers waren die zich vrij vochten en in verzet kwamen tegen de koloniale overheersing. Vier mensen die in verzet kwamen leren ze nader kennen: Boni, Anton de Kom, Tetary en Elisabeth Samson.

De les Sabi Suriname vind je op LessonUp. Lees van tevoren de docentenhandleiding door. Deze is ook te vinden via de bovenstaande LessonUp-link. Hierin staat de uitleg bij iedere slide. Vervolgens speel je de les af via het digibord. De les kan klassikaal gedaan worden, maar leerlingen kunnen ook individueel op hun device meedoen.

Sabi Suriname

Tropenmuseum Junior

Tropenmuseum Junior is het kindermuseum van het Tropenmuseum. Het werd in 1975 opgericht en staat internationaal bekend om het aansprekende concept: zien, aanraken, beleven en doen. Als je binnenkomt, stap je in een andere wereld: een beleving waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. Kom en ervaar het zelf!