baba-vertelt

Kijken: ‘Geen koning is groter dan het licht’

Leuk voor de kinderen, maar stiekem ook voor de ouders; het meeslepende verhaal van Baba de Verhalenverteller! Omdat jullie in de kerstvakantie niet naar het museum kunnen komen, hebben wij deze superleuke voorstelling opgenomen. Om lekker vanaf de bank naar te kijken. Een echte kerstfilm, maar dan zonder Netflix account!

Baba de Verhalenverteller vertelt het verhaal over een koning die zijn land met strakke hand regeert. Hij verplicht mensen om alles te doen wat hij zegt. De mensen zijn bang voor hem en gehoorzamen hem. Op een dag komt een jongeman, genaamd Kosaba naar de ontzettend chique markt. ‘Geen koning is groter dan het licht!’ vertelt Kosaba. Iedereen is zo onder de indruk dat niemand hem wil verjagen of arresteren. De koning bedenkt een plan om van hem af te komen.

‘Geen koning is groter dan het licht’ is een prachtig verhaal dat Baba de Verhalenverteller voor het eerst hoorde van zijn vader. Het is een verhaal dat doorgegeven is van de ene op de andere generatie en dat gaat over de kracht van geloof en liefde. Zijn mensen in hun diepste wezen goed? Kun je kwaad overwinnen? Geloof jij in een wonder, geluk of toeval? Durf jij jouw mening te geven als die anders is? 

Vanaf 6 jaar | ca. 15 minuten