trekpop-skelet

Maak je eigen skelet

In Mexico worden jaarlijks de doden herdacht met een groot feest dat Día de Muertos (dag van de doden) heet. Voor veel Mexicanen een bijzonder feest, waarbij de mensen en dieren worden herinnerd die er niet meer zijn. Hun leven wordt gevierd! Niet op een verdrietige manier, maar juist met veel gezelligheid door samen te komen en herinneringen op te halen. Er is lekker eten, vrolijke muziek en de huizen en straten worden kleurrijk versierd. Je ziet onder andere veel skeletten. Maak in deze thuisactiviteit een skelet trekpop!

Over de activiteit

Duur van de activiteit: ongeveer 30 minuten

Moeilijkheidsgraad: ⭐⭐

La Calevera Catrina

De skeletten worden vaak aangekleed als echte mensen, bijvoorbeeld als een brandweerman of muzikant. Ze zien er altijd vrolijk uit.
 

Een van de meest voorkomende skeletten is ‘La Calevera Catrina’ (de elegante schedel). Zij werd in 1910 getekend door Jose Guadalupe Posada. ‘La Calevera Catrina’ is een rijke upperclass vrouw met een grote hoed, een slank figuur en een mooie jurk. Hiermee wilde Jose laten zien dat ook mensen met veel geld ooit zullen sterven. Tijdens Dia de Muertos zie je haar overal. Met de werkbladen maak je eigen Catrina trekpop of een muzikant.

maak-je-eigen-skelet

Zelf aan de slag

Download de hand-out en het werkblad hieronder en ga zelf aan de slag met het maken van een skelet trekpop!

skeletten-collectie
Skeletten uit de collectie - TM-3053-13a