BankGiro Loterij
12 februari 2019

Goed Geld Gala

€ 755.217,- dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij!

Dinsdagavond 12 februari ontvingen directeur Stijn Schoonderwoerd en adjunct-directeur John Sijmonsbergen van de BankGiro Loterij een cheque van maar liefst € 755.217,-. 

Goed Geld Gala

Op dinsdagavond 12 februari hebben directeur Stijn Schoonderwoerd en adjunct-directeur John Sijmonsbergen op het feestelijke Goed Geld Gala een cheque ontvangen met een waarde van 755.217 euro. Dat is ruim 25.000 meer dan het jaar ervoor.

Dat bedrag is opgebouwd uit de jaarlijkse bijdrage als beneficiënt plus de afdracht van het  zogenaamde ‘geoormerkt werven’. Dat laatste is een belangrijke steun in de rug voor de plannen om de musea te verbeteren, meer collecties te ontsluiten en bijzondere aankopen te doen.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst, dit keer in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum, werd bekend dat de BankGiro Loterij, dé cultuurloterij van Nederland, dit jaar dankzij haar deelnemers ruim 79,4 miljoen euro kan schenken aan musea en andere culturele instellingen. Dat is 4,6 miljoen meer dan vorig jaar. Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de Bankgiro Loterij.

Lees meer over de BankGiro Loterij.