Hand of Fatima
2 april 2023

Henna Stories

Een lezing over de helende kracht van een Marokkaans Henna Ritueel met daarop volgend de mogelijkheid om een hennaversiering te krijgen. Dit programma wordt gegeven door Fatima Oulad Thami (Hand of Fatima). De lezing is gratis toegankelijk met vrije inloop en voor de hennaversiering vragen we een toeslag van € 2,50.

De meeste mensen kennen Henna als versiering op de handen van een bruid. Maar Henna is zoveel meer dan dat. Henna is een kunstvorm en het wordt gedragen bij betekenisvolle rituelen en oude tradities. Het is levend cultureel erfgoed dat haar wereldfaam te danken heeft aan de verwondering en fascinatie die het oproept bij eenieder die er voor het eerst mee in aanraking komt. Patronen die verhalen vertellen over bescherming, vruchtbaarheid en geluk. Spiritueel gezien kan Henna helend werken. In Marokko wordt gezegd dat het Baraka bevat. Dat kan vertaald worden als 'zegeningen'. Het is daarmee een hulpmiddel om een transitiefase in het leven te ondersteunen. Een met henna versierde hand is als een amulet.

Aanvang lezing 11:30 | aanvang hennaversiering 13:00 | Auditorium | leeftijd henna versiering 6+ | lezing op volwassen niveau | lezing max 100 personen | hennaversiering max 20 personen (reserveer hieronder)

Hand of Fatima
:host { --enviso-primary-color:#00AAA0; --enviso-secondary-color: #00AAA0; font-family: Arial; } .enviso-offer-filters-wrapper { display: none; } #ticket-description { ???????????? display: none; ???? } .enviso-title { ???????????? display: none; ???? } .enviso-tickets.enviso-tickets-mobile { display: grid; grid-template-columns: calc(50% - 1em) calc(50% - 1em); align-items: stretch; } :host .enviso-tickets-mobile enviso-ticket-item { float: none; margin-right: 1em; width: auto; } :host enviso-ticket-item { margin-bottom: 1em; margin-right: 1em; box-sizing: border-box; } .enviso-dialog-content { background-color: #DDF4F2; }