hostroy in concert
21 juni 2021

History in Concert Editie Keti Koti

De Canon van Nederland en het Nationaal instituut Nederlands Slavernijverleden en erfenis presenteren op maandag 21 juni de derde editie van ‘History in Concert’ in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Een avond met muziek, dans en spoken word, dit keer in het teken van Keti Koti. Verschillende artiesten waaronder Jada Faith, Berget Lewis & ZO! Gospel Choir, Junadry Leocaria en Aminata Cairo treden op. Hun persoonlijke verhalen worden gekoppeld aan historische verhalen uit de Canon van Nederland en ze gaan hierover met presentator Jörgen Tjon A Fong in gesprek.

Het concert.

Het concert begint om 19.3 0uur  (13.30 uur in het Caribisch gebied) en is gratis via een livestream te volgen op de kanalen van het NiNsee en de Canon van Nederland.

Verleden en heden Juni is de Keti Koti maand. In heel Nederland wordt er stilgestaan bij de afschaffing van de slavernij. Zo ook tijdens History in Concert: de slavernijgeschiedenis wordt daar besproken, bezongen en bedanst. Hoe gaan we vandaag de dag om met het verleden? Welke verhalen uit de Canon van Nederland sluiten aan bij dit thema? En hoe kunnen we geschiedenis gebruiken om meer begrip te creëren?

 

Door persoonlijke verhalen van artiesten te koppelen aan verschillende vensters uit de Canon brengt History in Concert de geschiedenis naar het heden. Stof tot nadenken Tijdens History in Concert wordt de geschiedenis op een toegankelijke manier overgebracht en wordt de relevantie van het verleden aangestipt. De artiesten laten zien hoe het verleden actief doorwerkt en vandaag de dag een inspiratiebron is voor velen. De optredens nodigen uit om na te denken over wat het verleden voor jou betekent. Welke persoonlijke verhalen heb jij of je familie? Met welke vensters kun jij je identificeren en waarom? 

 

History in concert