Voorstelling ANNA
1 mei 2022

Muziek- en danstheatervoorstelling ANNA

Een voorstelling over het koloniale verleden van Gelderland

De voorstelling ANNA gaat over de geschiedenis van een zwarte vrouw, Anna van Vossenburg. Er is weinig bekend over Anna, die in de 18e eeuw in Arnhem heeft geleefd. Ze werd geboren in slavernij op de plantage Vossenburg in Suriname. Toen de eigenaar uit Arnhem overleed, reisde Anna samen met zijn twee - in Suriname geboren dochters - naar Nederland. Anna blijft de rest van haar leven in Arnhem wonen. Maar wie was ze? Hoe werd ze behandeld en hoe voelde ze zich? Ze komt tot leven in de voorstelling ANNA.

Drieluik Schitterende Schaduw

ANNA is onderdeel van het drieluik Schitterende Schaduw, een initiatief van Farida Nabibaks. De voorstelling laat de “andere” kant van koloniale welvaart en rijkdom uit de 17e, 18e en 19e eeuw zien, aan de hand van persoonlijke verhalen van onzichtbare arbeiders wiens werk in de schaduwen is uitgewist. 

Artistiek leider Farida Nabibaks: "We geven het woord aan degenen die eerder niet werden gehoord". Deze muziek- en danstheaterproductie ontgint het koloniale verleden van Gelderland en de doorwerking ervan in het heden. Het stuk laat de schaduwkant van de eeuwenlange welvaart in de provincie zien. “En het laat zien wat het kost om uit de schaduw te komen.”

Met inleiding en nagesprek

De voorstelling wordt ingeleid door Dineke Stam van Erfgoed Gelderland. Na de voorstelling is er een nagesprek. Deze voorstelling sluit aan bij de tentoonstelling ‘Heden van het Slavernijverleden’ die momenteel te zien is in het Afrika Museum. In deze tentoonstelling zijn ook sporen van het slavernijverleden in Gelderland te zien.


Meer informatie over deze voorstelling is te vinden op: reframing-herstory-art-foundation.nl

Voorstelling ANNA
Foto: Ton van den Born

Praktische informatie

  • Wanneer: Zondag 1 mei 2022
  • Tijd: 14.00 uur
  • Duur: Ca. 90 minuten (inclusief nagesprek) 
  • Waar: Atrium in het Afrika Museum
  • Vanaf 12 jaar
  • Prijs: gratis (excl. museumentree). Het is wel nodig om een online reservering voor de voorstelling te maken in combinatie met museumentree. Dat kan door hieronder een ticket te kopen.

* Ticket update: De voorstelling is uitverkocht. Mocht iemand een gekocht ticket annuleren, dan komt dat automatisch hieronder weer in de verkoop. 
 

:host { --enviso-primary-color:#00AAA0; --enviso-secondary-color:#00AAA0; font-family: Arial; } enviso-ticket-item:nth-child(8){ display: none !important; } enviso-ticket-item:nth-child(9){ display: none !important; } enviso-ticket-item:nth-child(10){ display: none !important; } #ticket-description { ???????????? display: none; ???? } .enviso-title { ???????????? display: none; ???? } .enviso-tickets.enviso-tickets-mobile { display: grid; grid-template-columns: calc(50% - 1em) calc(50% - 1em); align-items: stretch; } :host .enviso-tickets-mobile enviso-ticket-item { float: none; margin-right: 1em; width: auto; } :host enviso-ticket-item { margin-bottom: 1em; margin-right: 1em; box-sizing: border-box; } .enviso-dialog-content { background-color: #DDF4F2; }