Rondleiding
29 mei 2023

Programma Tweede Pinksterdag

Tijdens Pinksteren (28 en 29 mei) is er van alles te doen in het museum. Er zijn gratis rondleidingen en een workshop blockprinten.

Workshop: Blockprinten

Het verven en bedrukken van stof door middel van blockprinten is wereldwijd een bekend en eeuwenoud ambacht. Blockprinten is momenteel heel erg populair en je ziet het steeds meer terugkomen in het hedendaags design zoals mode- en interieur.

Ga zelf aan de slag met Ghanese stempels. Ontdek de bijzondere betekenissen van de Adinkra symbolen en ontwerp je eigen patroon. Oefen eerst op papier en bedruk daarna zelf een tas. Deze workshop is voor kinderen van 7 jaar en ouder(s). 

Blockprinten
Foto door Studio38C

Afrika Museumtour

Elk voorwerp in het museum vertelt een bijzonder verhaal… Verhalen over geluk, geloven, vieren en versieren. Tijdens deze museumtour ontdek je meer over de diversiteit, dynamiek en complexiteit van het continent Afrika en maak je kennis met de collectie en de verhalen achter de objecten. Kijk verder dan de verschillen en ontdek wat ons wereldwijd verbindt. Deze rondleiding is voor 12 jaar en ouder.

Rondleiding
Foto door Studio38C

Ontdek meer

Afrika Inspireert
26 november 2023

Inspirerend Afrika

Groots, actueel, kritisch, trendy, revolutionair, arty, krachtig, inspirerend. Dat, en nog zoveel meer, is Afrika!
Link