Illustratie van Hedy Tjin
6 maart 2022

Voorjaarsvakantie

Voorjaarsvakantie in het museum

Van zaterdag 19 februari t/m zondag 6 maart 2022

Deze voorjaarsvakantie is er een speciaal programma bij het Afrika Museum! Het boek ‘Op de rug van Bigi Kayman' is verschenen in november 2021 en is het eerste boek over slavernij voor kinderen onder de tien jaar (7+). Schrijfster Henna Goudzand Nahar en illustrator Hedy Tjin komen naar het museum om zelf over het boek te vertellen en een workshop tekenen te geven. Ook is er een workshop waar je zelf een handpop maakt van één van de hoofdpersonen!

Op de rug van Bigi Kayman

ACTIVITEIT
Kom in de voorjaarsvakantie luisteren naar het verhaal ‘Op de rug van Bigi Kayman'. Wat zou jij doen als je hoorde dat je vader of moeder misschien wordt meegenomen naar een andere plek om er te werken?
Dat jij haar of hem daarna nooit meer zou kunnen zien? Als Afi en Kofi dit over hun vader horen in het boek ‘Op de rug van Bigi Kayman’, willen ze alles doen om hem in veiligheid te brengen. Wie zal hen helpen? En wie houdt hen tegen? De grote Kayman, de grote krokodil? Of wordt hij juist hun vriend? Op de rug van Bigi Kayman is een verhaal dat zich afspeelt tijdens de slavernij.

Na afloop van het verhaal ga je zelf een handpop maken van Afi, Kofi of Bigi Kayman.

Dagelijks in de voorjaarsvakantie I 11.00 – 12.15, 12.30 – 13.45 en 14.30 – 15.45 uur I expo 2 I max 40 plaatsen | handpop maken vanaf 8 jaar I voor jongere kinderen is er een tekenactiviteit I Let op: op zondag 27 februari vervalt de activiteit van 14.30 uur

Illustratie van Hedy Tjin
Illustratie van Hedy Tjin

Special ‘Op de rug van Bigi Kayman’; schrijfster Henna Goudzand komt vertellen en illustrator Hedy Tjin geeft een tekenworkshop.

ACTIVITEIT

Deze workshop is helemaal volgeboekt, je kunt je hier niet meer voor inschrijven. Bovenstaande workshop 'Op de rug van Bigi Kayman' is tijdens de voorjaarsvakantie wel elke dag gratis te volgen.

Op zondag 27 februari zijn schijfster Henna Goudzand en illustrator Hedy Tjin zelf aanwezig in het museum. Luister naar het verhaal over Bigi Kayman, verteld door Henna Goudzand. Daarna geeft Hedy Tjin een tekenworkshop. Hedy heeft een heel eigen techniek van tekenen en die zal ze jou leren! In de museumwinkel kun je het boek kopen en laten signeren door Henna en Hedy. Voor deze special zijn maximaal 50 plaatsen beschikbaar, aanmelden is noodzakelijk en kan gratis via onderstaand formulier. Men dient wel een museumticket te reserveren.

Zondag 27 februari I 14.00 uur I maximaal 40 personen I Expo 2 | vanaf 8 jaar  

 

DEZE ACITVITEIT IS VOLGEBOEKT. Het is niet meer mogelijk je in te schrijven voor deze activiteit.

Illustratie door Hedy Tjin
Illustratie door Hedy Tjin

Muziek- en theatervoorstelling ANNA

De voorstelling ANNA gaat over de geschiedenis van een zwarte vrouw, Anna van Vossenburg. Er is weinig bekend over Anna, die in de 18e eeuw in Arnhem heeft geleefd. Ze werd geboren in slavernij op de plantage Vossenburg in Suriname. Toen de eigenaar uit Arnhem overleed, reisde Anna samen met zijn twee - in Suriname geboren dochters - naar Nederland. Anna blijft de rest van haar leven in Arnhem wonen. Maar wie was ze? Hoe werd ze behandeld en hoe voelde ze zich? Ze komt tot leven in de voorstelling ANNA.

Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling en het reserveren van tickets.

Foto: Vita Ostendorf
Foto: Vita Ostendorf

Afrika Museum Tour

FAMILIERONDLEIDING Elk voorwerp vertelt een bijzonder verhaal. Van gebruiksvoorwerpen en kunstobjecten tot huizen en woonerven. Samen met een museumdocent ga je het Afrika Museum door en zie je hoe mensen wereldwijd bezig zijn met universele thema`s zoals wonen, migratie, identiteit, geloven en volwassen worden. Kijk verder dan de verschillen en ontdek wat ons wereldwijd verbindt.

Zo 20, di 22, wo 23, vr 25, zo 27 februari en di 1, wo 2, vr 4 en zo 6 maart | 12.00 en 13.30 uur | duur 45 minuten | vanaf 8 jaar | Verzamelen in Expo 1 Inspirerend Afrika

Ik zie, ik zie... 

FAMILIE KIJKTOUR  Wat zie jij? En wat ziet een ander? Bezoek het museum en geef je ogen goed de kost. Speur naar bijzondere vormen, kleuren en patronen. Train je ogen tijdens deze kijktour voor het hele gezin! Samen doe je leuke en uitdagende opdrachten: kijk naar kunst en onderzoek voorwerpen op een hele andere manier... En wie weet wat je allemaal ziet als je écht goed kijkt! 

Iedere dag in de voorjaarsvakantie | vanaf 4 jaar | gratis verkrijgbaar bij de entreebalie.