Fashion Cities Africa
1 maart 2020

Fashion Cities Africa

Bekijk de mode uit Casablanca, Johannesburg, Lagos en Nairobi door de ogen van 15 lokale experts

---------------------

Afgelopen | Deze tentoonstelling was tot 1 maart 2020 te zien in het Afrika Museum. 

Dé Afrikaanse mode bestaat niet

Mode is hot in Afrika, maar dé Afrikaanse mode bestaat niet. In verschillende steden bestaan diverse bloeiende modescenes. Van streetwear tot couture en van experimenteel tot meer ingetogen: dragers, makers en kenners tonen er hun identiteit, persoonlijke smaak en achtergrond mee. Vaak gelinkt aan de stad waarin ze wonen. De stad die hen een spiegel voorhoudt. Fashion Cities Africa toont de diversiteit aan mode in Casablanca, Johannesburg, Lagos en Nairobi – door de ogen van 15 lokale creatives.

Lokaal perspectief

In Fashion Cities Africa bekijk je de stedelijke modescenes vanuit het perspectief van lokale ontwerpers, stylisten, shophouders, fotografen en bloggers. Zo nemen broer en zus 2ManySiblings je mee naar de markt in Nairobi, waar ze tweedehands designerkleding kopen om te restylen. Ook vind je in de tentoonstelling creaties van onder meer The Sartists (Johannesburg), Said Mahrouf (Casablanca) en het modelabel Maki Oh (Lagos), dat gedragen wordt door onder andere Beyoncé en Michelle Obama.

Afrikaanse roots in Nederlandse mode

Het Afrika Museum selecteerde voor deze tentoonstelling Nederlandse experts die hun Afrikaanse roots verwerken in mode: Daily Paper, Karim Adduchi, Lady Africa, Doru Komonoteng Loboka en Nsimba Valene Lontanga. Voor Fashion Cities Africa delen zij hun inspiratie, werkwijze én ontwerpen met de museumbezoeker.

Rondleidingen

Iedere* zondag zijn er gratis inloop rondleidingen te volgen door de tentoonstelling. 
Elke zondag | 13.00 en 14.30 | Vanaf 12 jaar | Verzamelen bij de balie | Duur: 45 minuten. 

Rondleidingen zijn ook op aanvraag mogelijk (€ 60,- door de week en € 75,- in het weekend), neem contact op met de afdeling reserveringen via reserveren@afrikamuseum.nl

Schoolprogramma's

Voor leerlingen van het voortgezet onderwijs en studenten van het MBO heeft het Afrika Museum een educatief programma ontwikkeld: Kiezen voor Kleding. Het programma bestaat uit een interactieve rondleiding door de tentoonstelling, uitdagende opdrachten en een fotoshoot in het FashionLab.