Jimmy Nelson - Afrika Museum
27 september 2015

Jimmy Nelson

Zie mensen op hun mooist

Topfotograaf Jimmy Nelson portretteerde tijdens zijn wereldreis mensen op hun mooist. Van de Chukchi in ijzig Siberië tot de Mursi in de Hoorn van Afrika.

De tentoonstelling is inmiddels afgelopen en was t/m 27 september 2015 te zien in het Afrika Museum.

Een fototentoonstelling die prikkelt en vragen oproept. Want waar kijken we eigenlijk naar? En wat zeggen de beelden over onszelf?

Van Siberië tot Papua

De gepassioneerde topfotograaf Jimmy Nelson (1967) reisde de afgelopen jaren de hele wereld over om inheemse mensen op hun mooist te portretteren. Van de Chukchi in ijzig Siberië, de Kazakhs uit Mongolië, de Ladakhi uit India en de Mursi in de Hoorn van Afrika tot de Dani in Papua. Met zijn scherpe oog en fabelachtige beheersing van de geavanceerde technische camera realiseerde Nelson een reeks ongeëvenaarde meesterwerken.

Vervreemding en herkenning

De tentoonstelling is meer dan een verzameling topfoto’s. De portretten prikkelen en roepen vragen op. Bezoekers worden uitgedaagd om na te denken over de ander en zichzelf. Sentimenten als bewondering, vervreemding, confrontatie en herkenning. Want: waar kijken we eigenlijk naar? Wat is de rol van de fotograaf en wat is ons eigen blikveld? Wat zeggen de beelden over onszelf? 
Laat u verrassen in deze bijzondere tentoonstelling!