World Press Photo - 2017 - Afrika Museum
4 maart 2018

World Press Photo 2017

Deze 60ste editie van WORLD PRESS PHOTO 2017 toont indrukwekkende persfoto’s van 45 prijswinnaars uit 25 landen

De tentoonstelling is inmiddels afgelopen en was t/m 4 maart 2018 te zien in het Afrika Museum.

De winnende foto's uit 8 verschillende categorieën

Deze 60ste editie van WORLD PRESS PHOTO 2017 toont indrukwekkende persfoto’s van 45 prijswinnaars uit 25 landen in acht categorieën: Dagelijks leven, Hard nieuws, Hedendaagse kwesties, Langetermijn-projecten, Natuur, Mensen, Reportage en Sport. In elke categorie zijn een eerste, tweede en derde prijs toegekend.

De World Press Photo van het voorbije jaar is An Assassination in Turkey van de Turkse fotograaf Burhan Ozbilici. Deze foto en die van de andere winnaars zijn te zien in het Afrika Museum.

60 jaar World Press Photo

In 1955 werd de allereerste tentoonstelling van World Press Photo gehouden in Amsterdam, als internationale tegenhanger van de nationale wedstrijd de Zilveren Camera. Alle zestig World Press Photos, van elk jaar, sieren de grote entreewand aan het begin van de tentoonstelling.

World Press Photo in het Afrika Museum

Het Afrika Museum heeft als doel universele maatschappelijke thema’s te presenteren en bezoekers kennis te laten maken met culturele diversiteit wereldwijd. De samenwerking met World Press Photo past bij onze missie; de journalistieke fotografie draagt bij aan een open blik op de wereld.

Deze tentoonstelling gaat uit van een journalistiek perspectief hierdoor zitten er ook beelden tussen die als aangrijpend ervaren kunnen worden.