otion
Programma Nationaal Museum van Wereldculturen

Black Achievement Month

Sinds 2016 wordt in Nederland in de maand oktober de Black Achievement Month georganiseerd. Een initiatief van het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis, om de Black Achievers die ons land rijk is uit te lichten. Talenten en expertise in alle vakgebieden. Met als doel het stimuleren van een inclusieve samenleving. Dit jaar is het thema 'Verbonden Generaties'.

Hoofdbeeld van deze pagina: OTION - Fotograaf: Giovanni Maisto Ferreira


Ook het Nationaal Museum van Wereldculturen (Tropenmuseum, Museum Volkenkunde, Afrika Museum) organiseert verschillende evenementen. Kijk hieronder wat er in de musea op het programma staat en klik op de links voor meer informatie.

Museum Volkenkunde - Interactieve lezing 10 oktober 2021

Museum Volkenkunde in Leiden organiseert op 10 oktober 2021 een interactieve lezing met het thema ‘verbonden generaties’. Antropoloog Gladys Akom Ankobrey komt aan het woord over haar promotieonderzoek naar de ervaringen van jongeren die opgroeien tussen Nederland en Ghana.

Lees hier meer over dit programma en hoe je de lezing bij kunt wonen.

Gladys Akom Ankobrey
Gladys Akom Ankobrey

Tropenmuseum - Avondprogramma 12 oktober 2021

In het Tropenmuseum in Amsterdam vindt er op 12 oktober 2021 een avondprogramma over healing & intergenerationeel trauma plaats. Onder leiding van dr. Glenn Helberg en met verschillende gasten, delen we zowel wetenschappelijke als spirituele inzichten in gesprek, performance en rituelen.

Bekijk hier het programma voor meer informatie en het reserveren van tickets.

glenn-helberg
Glenn Helberg. Fotograaf: Eveline Renaud

Afrika Museum - Theatervoorstelling 28 november 2021

Op 28 november 2021 is de theatervoorstelling Wortels en Cassave door Onias Landveld in het Afrika Museum te zien. In een mix van theater, spoken word, poëzie en proza vertelt Onias hoe het is om tussen twee werelden, vier culturen en zes talen te leven.

Lees hier meer over de voorstelling en meld je gratis aan.

Let op: deze datum is gewijzigd van 17 oktober naar 28 november 2021.

onias-landveld
Onias Landveld