Priya
Een videoserie in de depots

Het verhaal van...

In de videoserie 'Het verhaal van' dalen we af naar onze depots. Een unieke kans om de omvangrijke collectie te leren kennen. Onze conservatoren nemen je mee en vertellen je alles over de objecten en de verhalen die er achter schuilen. 

De videoserie 

Bekijk hieronder de volledige serie van "Het verhaal van"

Het verhaal van de Ramlila maskers

HET VERHAAL VAN #1 | In de eerste aflevering van Het verhaal van vertelt conservator Priya Swamy je over twee kleurrijke maskers. Ze worden gebruikt bij Ramlila toneelstukken die tot op de dag van vandaag worden gespeeld over de hele wereld. Ben jij benieuwd naar deze maskers en wat Priya allemaal in het museum doet? Bekijk dan de video.

Het verhaal van de Keti Koti angisa

HET VERHAAL VAN #2 | Op 1 juli 1863 werd de slavernij afgeschaft in Suriname en op de Nederlandse Antillen. Dat gedenken en vieren we jaarlijks op 1 juli met Keti Koti, wat Ketenen Gebroken betekent. Conservator Caribisch Gebied en Koloniale Geschiedenis Wendeline Flores laat je in deze aflevering van 'Het verhaal van' drie angisa's zien die te maken hebben met Keti Koti. Angisa's zijn Surinaamse hoofddoeken. Wil jij hier meer over weten? Bekijk dan de video.

Het verhaal van de jurk van Karim Adduchi

HET VERHAAL VAN #3 | In deze aflevering van ‘Het verhaal van’ laat conservator Populaire Cultuur en Mode Daan van Dartel je een prachtige jurk zien. Dit is een van de eerste werken die Daan heeft verworven voor het museum. Wat het werk, gemaakt door Karim Adduchi, verder zo speciaal voor haar maakt? Dat legt ze uit in deze video!

Het verhaal van matcha thee

HET VERHAAL VAN #4 | Matcha ijs, matcha chocolade, matcha koekjes en matcha thee. Je kan tegenwoordig niet meer om matcha heen. Maar wat is het precies en hoe wordt het gemaakt? Je ziet het in deze aflevering van ‘Het verhaal van’ met conservator Oost-Azië Daan Kok.

Het verhaal van de laatste koning van Iran

HET VERHAAL VAN #5 | Sommige objecten beelden niet alleen politieke macht uit, maar creëren dit ook. In deze aflevering van 'Het verhaal van' laat conservator Midden-Oosten en Noord-Afrika Sarah Johnson je twee kleden zien van de laatste koning van Iran. Hoe benadrukte hij zijn politieke macht met deze kleden?

Extra aflevering: Het verhaal van de kerststal uit Bethlehem

HET VERHAAL VAN #6 | In het voorjaar introduceerde we de videoreeks "Het verhaal van". Goed nieuws, rond de feestdagen komen er twee extra afleveringen online. In deze eerste extra aflevering bekijken we samen met conservator Midden-Oosten en Noord-Afrika Sarah Johnson een kerststal uit Bethlehem. Deze kerststal staat momenteel in Museum Volkenkunde in een kerststallen expositie, helaas door de sluiting even niet te zien. Heb jij een kerststal thuis?