Crafts

Praktische informatie

Crafts Academy is het nieuwe talentenprogramma van Crafts Council Nederland.

Het is voor jonge, ambitieuze makers tussen de ± 16 en 30 jaar. Crafts Academy biedt de kans om technieken te leren die niet in het reguliere onderwijs gegeven worden. De docenten zijn experts in hun vak en behoren tot de top van Nederland. Van hen leer je alle aspecten van het ontwerpend maken: techniek, vaardigheid, ontwerpen, cultureel erfgoed en innovatie. 

Doe mee met Crafts Academy en ontdek jouw volgende stap in de wereld van het ontwerpend maken!

Voor wie?

Crafts Academy is speciaal voor jonge makers tussen de ± 16 en 25 jaar die houden van ambachtelijk maken en ontwerpen. Of je nu een opleiding aan een creatieve HBO of MBO volgt of dat je in je vrije tijd graag maakt, Crafts Academy biedt je de mogelijkheid om verder te leren en te groeien.


Kosten

De kosten voor het deelnemen aan Crafts Academy bedragen € 50,00 aan administratiekosten en eventuele reiskosten. Als dit voor jou een reden zou zijn om niet mee te doen, geef dat dan aan bij je aanmelding zodat we kunnen zoeken naar een oplossing. Het mag in ieder geval geen hindernis zijn om mee te doen.
Voor het benodigde materiaal wordt gezorgd. Als deelnemer heb je de mogelijkheid om eventueel extra materialen aan te schaffen.


Aanmelden

Aanmelden doe je door vóór 3 april een email te sturen naar guusje@craftscouncil.nl
We vragen om het volgende:

  1. Je gegevens, zoals naam, leeftijd en contactgegevens.
  2. De techniek waarvoor je je aanmeldt.
  3. Een korte motivatie waarom je je wilt aanmelden bij Crafts Academy. Waarom wil je meedoen? Wat zijn je ambities en verwachtingen? Heb je misschien toekomstplannen waar het bij aansluit of wil je je gewoon verdiepen?
  4. Eventuele ervaring en/of opleiding in het maken en ontwerpen die je al hebt opgedaan.
  5. Foto’s van gemaakt werk en/of verwijzingen naar projecten.

Download het aanmeldformulier hier.

Let op: er zijn slechts 10 plekken beschikbaar per techniek, dus niet iedereen die zich aanmeldt wordt toegelaten.


Selectieprocedure

Na de sluitingsdatum selecteert de commissie op basis van motivatie en maaktalent. Het samenstellen van een diverse groep speelt ook mee in de selectie. Mogelijk vindt er een videogesprek plaats. Bij gelijke waardering is er een loting. 

De selectie zal plaatsvinden na 3 april en de makers zullen op 5 april bericht ontvangen of ze geselecteerd zijn.

 

Contact

Voor meer informatie over Crafts Academy en de selectieprocedure kan je contact opnemen met Guusje Heesakkers via guusje@craftscouncil.nl.

 

Meer informatie

Crafts Council Nederland

Crafts Academy (Nederlands)

Crafts Academy (English)