Zondagspecials
10 juni 2018

Zondagspecial 10 juni

Zondagspecials

Zondagspecials is een serie familieprogramma’s op 10 zondagen tussen 12.00 en 16.00 uur.

CREATIEVE WORKSHOP | Bogolan schilderen

Op zondag 10 juni heb je de unieke kans om een originele Bogolan te maken. Een bogolan is een traditionele, met modder beschilderde doek uit Mali met een diepgele of kastanjebruine kleur. Hiervoor worden de vruchtbare aarde uit de rivier de Niger en andere natuurlijke kleurstoffen gebruikt. De workshop wordt gegeven door kunsthistorica en bogolanexpert Rosalie van Deursen. Het programma start met een introductie over de bogolan, gezien vanuit een cultuur-historische context. Vervolgens wordt er een ontwerp gemaakt op papier. Dit kunnen traditionele Malinese symbolen zijn, maar een eigen ontwerp kan uiteraard ook. De schets wordt overgezet op doek en daarna wordt de modder in lagen opgebracht. Vervolgens wordt er ‘bogolanwit’ gemaakt en wordt de doek daarna uitgewassen. Na het drogen (eventueel met behulp van een föhn) worden er kleuren aangebracht, die zelf gemengd worden uit drie basiskleuren. Uiteraard zijn alle materialen origineel en afkomstig uit Mali.

10.00 tot 17.00 uur Kiwanda vanaf 14 jaar minimaal 5, maximaal 12 deelnemers vooraf aanmelden via info@afrikamuseum.nl kosten € 64,00 p.p. inclusief materiaal, koffie/ thee kosten MK € 50,00 p.p. inclusief materiaal, koffie/ thee

Bogolan schilderen, Afrikamuseum

RONDLEIDING & QUIZ | Afrika Quiz

Ga samen met rondleider en verhalenverteller Sjoerd op pad door het buitenmuseum. Ontdek de verhalen achter de verschillende woonerven uit o.a. Ghana, Lesotho en Mali. Na afloop van de rondleiding is er een korte kennisquiz en valt er een leuke prijs te winnen.

12.00, 13.15 en 14.30 uur duur ca. 45 minuten start bij de waterput op het Ghana woonerf alle leeftijden

ACTIVITEIT | Kunst of kiekje

Wat zie je aan een foto en wat zou de fotograaf met de foto willen zeggen? Samen met de museumdocent bekijk je de foto’s van Afrotopia. Wat is de link tussen foto en titel? Daarna ga je zelf aan de hand van de titel een foto maken.

12.00, 13.30 en 15.00 uur ca. 60 minuten vanaf 8 jaar maximaal 20 deelnemers per ronde aanmelden bij de entreebalie

Afrotopia, Miss Azania

Praktische informatie

  • Wanneer: elke woensdag van 3 juni t/m 30 september
  • Tijd: 12.00 - 16.00 uur  
  • Voor wie: verschilt per programma
  • Taal: Nederlands
  • Prijs: museumentree

Ontdek meer

Afrotopia - Afrika Museum
2 september 2018

Afrotopia

Nu te zien: Afrotopia - de grootste Pan-Afrikaanse fotobiënnale voor het eerst te zien in Nederland.
Link
Museumpark vanuit de lucht
26 november 2023

Het Museumpark

Kom in het Museumpark meer te weten over de thema's migratie, identiteit, architectuur, taal en ontmoetingen.
Link