Stop de Tijd in Afrika Museum
Persbericht:

Afrika Museum past gamification toe voor de jongere doelgroep

De museumgame 'Stop de Tijd' is nu te beleven bij Afrika Museum in Berg en Dal

Iedereen kent wel de audiotours in musea. Maak je er gebruik van dan komen de objecten die je ziet veel meer tot leven, er gaat een wereld voor je open. Het Afrika Museum in de prachtige omgeving Berg en Dal heeft ook zo'n audiotour voor volwassen en voor de allerkleinsten vanaf 4 jaar is er de kijktour 'Ik zie ik zie...'. Maar om de doelgroep daartussenin op een uitdagende manier kennis te laten maken met de collectie biedt het Afrika Museum nu wel een hele onvergetelijke activiteit : de museumgame 'Stop de Tijd' is na louter enthousiaste reacties in de testfase vanaf nu iedere openingsdag te boeken.

Uniek museumbezoek

'Stop de Tijd' biedt een unieke manier van museum bezoeken. Samen ga je aan de slag voor een wetenschapper uit de toekomst die per ongeluk een object vanuit de toekomst naar het hier en nu heeft gestuurd. Een koffer met sleutels en een tablet zijn de ingrediënten voor een zoektocht naar codes die je op verschillende plekken in het museum kunt vinden. Bijvoorbeeld bij de zeer gedetailleerde bronzen beeldjes die vroeger gebruikt werden als contragewichten om het betaalmiddel goudstof op een weegschaal te meten. Middels een code die als oplossing uit een vorige opdracht voortkwam activeer je een geprojecteerd bordspel. Hiermee leer je over de bronzen contragewichten én ontcijfer je de volgende code die je dichterbij de oplossing brengt. Op naar de volgende opdracht.

Door het toepassen van deze gamification leren families en andere groepen spelenderwijs over de persoonlijke verhalen, traditionele objecten én hedendaagse kunst hoe we verbonden zijn met het continent Afrika.

Deze activiteit boeken?

'Stop de Tijd' duurt ongeveer 90 minuten en is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Via de website van het Afrika Museum is deze speciale activiteit te boeken. Wil je alvast in de stemming komen, bekijk dan deze trailer.

Museumgame Stop de Tijd in het Afrika Museum

noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling persvoorlichting, via pers@wereldculturen.nl.

Afrika Museum is een museum over mensen en geeft samen met Museum Volkenkunde, Tropenmuseum en Wereldmuseum vorm aan de missie: inspireren tot wereldburgerschap. De collecties bevatten 450.000 objecten van over de hele wereld, die stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Deze verhalen gaan over universele thema’s zoals vieren, geloven, rouwen, vechten of versieren. Ze laten zien dat we op de verschillen na hetzelfde zijn: mens.

 

Afrika Museum
Postweg 6 | 6571 CS | Berg en Dal
www.afrikamuseum.nl