Wereldmuseum Berg en Dal

Marketingpartners

Dankzij de onderstaande partners kunnen wij onze doelen realiseren.

VriendenLoterij

De VriendenLoterij keert jaarlijks dankzij haar deelnemers vele tientallen miljoenen uit aan meer dan vijftig musea waaronder het Wereldmuseum Berg en Dal. Hiermee kan Wereldmuseum Berg en Dal bijvoorbeeld belangrijke kunstwerken aankopen, die een bijzondere aanvulling zijn op onze collectie.

Lees meer over de VriendenLoterij

Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen

Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen, voorheen RBT KAN, verzorgt de marketing en promotie van de regio Arnhem Nijmegen in binnen- en buitenland voor de domeinen recreatie, toerisme en (cultuur)historie.

Groesbeeks museumlandschap

Groesbeek Museumlandschap is een samenwerkingsverband tussen de drie grote musea in de gemeente Berg en Dal, te weten: Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting, Wereldmuseum Berg en Dal en Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek.

Montessori college

Al jaren lang werken Wereldmuseum Berg en Dal en het Montesorri College Nijmegen samen. Ieder jaar laten leerlingen van het Montesorri College zich inspireren door de tentoonstellingen in het museum. Inmiddels is het werk van honderden leerlingen al te zien geweest in het museum

Radboud Universiteit

In het project 'Sporen van Slavernij in Gelderland', werkt Wereldmuseum Berg en Dal o.a. samen met de Radboud Universiteit, Mapping Slavery en Erfgoed Gelderland. Het doel van dit project is de sporen van de transatlantische slavernij in Gelderland zichtbaar te maken. In een werkcollegereeks gaan studenten in archieven op zoek naar aanknopingspunten voor deze sporen. Hun bevindingen zullen o.a. gebruikt worden als basis van onderwijsprogramma's bij Wereldmuseum Berg en Dal.

Erfgoed Gelderland

Erfgoed Gelderland werkt vanuit een hecht netwerk van ruim 140 erfgoedorganisaties en draagt bij aan de versterking van het brede erfgoedveld door kennisdeling te stimuleren, in te spelen op trends en ontwikkelingen en bovenregionale en multidisciplinaire samenwerkingsprojecten te initiëren.

Getaway Travel