Museumprijs 2023
STEM op Wereldmuseum Amsterdam!

Museumprijs 2023

Het Wereldmuseum Amsterdam (voorheen Tropenmuseum) is genomineerd voor de VriendenLoterij Museumprijs 2023! Help jij ons de museumprijs te winnen zodat wij onze museumdroom kunnen verwezenlijken? Stem op ons!

 

Deze nominatie is voor ons een mooi compliment en een erkenning van onze werkwijze. Het thema van Museumprijs dit jaar, ‘oude collecties, nieuwe verhalen’, is voor ons relevanter dan ooit. Onlangs zijn we van naam veranderd, van Tropenmuseum naar Wereldmuseum Amsterdam. Deze nieuwe naam past bij de transitie waar wij al een aantal jaren mee bezig zijn: het vertellen van menselijke verhalen die bezoekers aanmoedigen om met een open blik naar de wereld te kijken. Onze omvangrijke collectie weerspiegelt de onderlinge verbinding wereldwijd en is het beginpunt van nieuwe samenwerkingen en verdieping, van nieuwe verhalen. We hopen de publieksprijs te winnen om zo onze museumdroom die daarbij hoort te verwezenlijken. 

Droom 

Onze droom is om in de monumentale Lichthal van Wereldmuseum Amsterdam een indrukwekkende ontmoeting te creëren. Als we winnen, vragen we bekende kunstenaars met opzienbarend werk te reflecteren op onze collectie. We dromen van een kunstwerk dat je omverwerpt. Dat je aan het denken zet. Dat je altijd bij blijft en je jouw aannames opnieuw laat bevragen.