Toegankelijkheid - Afrika Museum

Toegankelijkheid

Het Wereldmuseum Berg en Dal is er voor iedereen

Het gebouw

Het museum heeft een binnen- én een buitenmuseum. Het binnenmuseum toont naast een grote collectie hedendaagse Afrikaanse kunst ook traditionele Afrikaanse objecten. Voorwerpen die stuk voor stuk een verhaal vertellen. Verhalen over gebruiken en gewoonten in verschillende Afrikaanse landen en over de Afrikaanse diaspora. De woonerven van het buitenmuseum geven een beeld van traditionele woonvormen in Ghana, Lesotho, Mali, Kameroen en Benin. 

Rolstoel, rollator of scootmobiel

Het binnenmuseum is goed toegankelijk voor bezoekers die gebruikmaken van een rolstoel of rollator. De verschillende verdiepingen zijn per lift te bereiken. We beschikken over een beperkt aantal rolstoelen, waar kosteloos gebruik van kan worden gemaakt.

De dorpen in het buitenmuseum zijn bereikbaar via verharde paden; door de hoogteverschillen zijn deze echter niet allemaal even makkelijk berijdbaar met een rolstoel of rollator. Helaas zijn ook niet alle huizen in de verschillende dorpen begaanbaar met een rolstoel of rollator.

Wanneer je niet in de gelegenheid bent om het museum zelfstandig te bezoeken, bieden wij aan degene die je begeleidt gratis museumentree.

Het is helaas niet mogelijk het museum te bezoeken in een scootmobiel.

Het museum beschikt over 3 invalidenparkeerplaatsen, die zich aan de straatzijde bevinden. De rolstoelbegeleider heeft gratis toegang.

Meer specifieke informatie over de toegankelijkheid van het gebouw en de voorzieningen zijn te vinden op de website van DUX

Begeleiderstoegang

Wil je vanwege je beperking een begeleider meenemen tijdens je museumbezoek? Dat kan in Wereldmuseum Berg en Dal. Met een Begeleiderstoegangsbewijs kan één begeleider gratis met je mee. Kies bij het online reserveren van je ticket 'ik heb een geldig ticket of kortingsbon'. Hiermee kan je begeleider naar binnen. Voor jezelf koop je een regulier ticket.

Hulphonden

Het meenemen van honden en overige (huis)dieren is niet toegestaan in het museum, met uitzondering van een assistentie-hond (SOHO-hond) of blindengeleidehond, mits deze aangelijnd is.

Rondleidingen op maat

Het is in Wereldmuseum Berg en Dal mogelijk een regulier programma aan te passen naar specifieke wensen of behoeftes. We bieden veel opties voor extra begeleiding, meer tijd of andere wensen. Bespreek de mogelijkheden voor een rondleiding op maat via reserveren@afrikamuseum.nl of telefonisch via 088 - 0042 900, op dinsdag t/m donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur.

Heb je andere vragen rondom je bezoek, neem dan ook gerust contact met ons op.